Pachet souvenir Chiftele și Vin fiert

Chiftele

Descriere

În România, chiftelele reprezintă o parte esențială a bucătăriei și sunt pregătite în casă destul de frecvent cu ingrediente simple.

Rețetă

  • 1 kg de carne tocată de porc sau în amestec cu vită
  • două ouă
  • două cepe medii tăiate fin
  • un morcov de mărime medie ras sau tăiat fin
  • o felie groasă de pâine înmuiată în prealabil în apă
  • făină
  • 25g condiment pentru chiftele

Omogenizați bine toate ingredientele, apoi porționați compoziția astfel obținută și formați chiftelele. Pudrați-le cu făină, aplatizați-le și prăjiți-le în ulei încins. Rețeta are variații de la regiune la regiune. În general, după ce sunt formate, chiftelele sunt prăjite în ulei încins până devin rumene și fragede, dar în anumite zone ale țării sunt de asemenea coapte la cuptor sau fierte în sos de roșii pentru a le accentua gustul și a le face mai suculente.

Ingrediente

sare, pesmet (făină de grâu, apă, sare, drojdie), muștar pudră, boia dulce, piper negru, pătrunjel, mărar, cimbru, usturoi.

 

Vin fiert

Descriere

Vinul fiert este una dintre cele mai îndrăgite băuturi tradiționale din România în sezonul rece, atunci când aduce bucurie și căldură în sufletele oamenilor. Amestecul pentru vin fiert a fost creat de Fuchs Condimente la Curtea de Argeș, iar folosirea acestui amestec la prepararea vinului fiert este o tradiție în sine.

Rețetă

  • 1 litru vin roșu
  • 1 lingură de zahăr sau miere
  • 1 lingură generoasă de Amestec pentru vin fiert Fuchs
  • O portocală tăiată felii

Condimentul se încălzește puțin pe foc pentru a degaja aromele complexe, se pune vinul peste, împreună cu zahăr sau miere după gust, iar apoi băutura se încălzește încet fără a se fierbe, pentru a permite condimentelor să își elibereze aromele în întregime.

Ingrediente

scorțișoară bucăți, cardamom semințe, ghimbir bucăți, coji de portocală, cuișoare întregi, anason.