Preparare
Se toacă migdalele și se prăjesc într-o tigaie fără ulei, la foc mediu, până devin aurii și simțiți mirosul de migdale. Lăsați tigaia deoparte.
Spălați menta și scoateți frunzele de pe tulpini. Tăiați pepene în cuburi cu latura de 2 cm. Spălați tulpinile de țelina și, cu ajutorul unui feliator de legume, tăiați fin în felii înclinate.
Zdrobiți piperul Tellicherry, adăugați sare și continuați să pisați. Stoarceți lămâia și portocala. Se amestecă sucul obținut cu oțet balsamic alb, sirop de arțar, flori de lavandă, jumătate din piperul Tellicherry, sarea și 4 linguri de ulei de măsline. Se rupe brânza feta cu degetele sau se taie cu un cuțit și se lasă deoparte.
Stropiți bucățile de pepene cu uleiul de măsline rămas. Pe grătarul fierbinte sau în tigaia încinsă frigeți bucățile de pepene pe ambele părți pentru aproximativ 3-4 minute. Distribuiți bucățile de pepene pe o farfurie. Presărați brânza feta și menta, iar fâșiile de țelină rulați-le în jurul bucăților de pepene. Stropiți totul cu vinegretă și presărați deasupra migdalele și cealaltă jumătate de piper Tellicherry. După gust, mai adăugați un praf de sare și flori de lavandă.