Porridge de quinoa cu șofran și zmeură

Porridge de quinoa cu șofran și zmeură

30 min

Porridge (terci) de quinoa, o rețetă ideală pentru un mic dejun sănătos. Șofranul și vanilia fac din acest porridge un mic dejun special.

Porridge de quinoa cu șofran și zmeură

Ingrediente

Pentru 4 porții.

1 păstaie de vanilie Fuchs
300 g de quinoa
600 ml lapte
sare după gust
5 linguri de zahăr brun
1 doză de șofran măcinat Fuchs
1 portocală
400 g zmeură
300 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
30 g de fistic tocat

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2520 kj (602 kcal)
Grăsimi: 21.5 g
din care acizi grași saturați: 9 g
Carbohidrați: 78.9 g
din care zaharuri: 16.2 g
Proteine: 19.7 g
Sare: 0.4 g

Preparare

1

Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți-o cu un cuțit mic. Se fierbe vanilia, cu laptele, un praf de sare, 3 linguri de zahăr brun și șofranul. Din când în când, amestecați cu un tel, astfel încât să nu se prindă pe fundul vasului. Puneți quinoa într-o sită și spălați-o bine cu apă fierbinte.

2

Adăugați quinoa în laptele fierbinte și fierbeți timp de aproximativ 20-22 de minute la foc scăzut spre mediu, amestecând ocazional. Luați vasul de pe foc și lăsați-l deoparte, acoperit, timp de aproximativ 5 minute. Apoi răciți rapid punând vasul cu terci într-un alt vas cu apă rece.

3

Între timp, stoarceți portocala. Pasați jumătate din cantitatea de zmeură (200 g) cu sucul de portocale și restul de zahăr brun. Adăugați iaurtul grecesc în terciul răcit.

4

Împărțiți terciul de quinoa în 4 boluri. Ornați-le cu sosul de zmeură, și presărați fisticul tocat și restul de zmeură.

Sfat:  La terciul de quinoa se potrivesc și alte fructe - precum nectarine, piersici, căpșuni sau afine. Pentru variație, quinoa poate fi înlocuită și cu alte feluri de cereale - precum mei sau hrișcă. Dar fiecare fel de cereală are timpul său de fierbere, de aceea trebuie ținut cont de instrucțiunile de pe ambalajul acestora.