Preparare
Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și răzuiți-o cu un cuțit mic. Se fierbe vanilia, cu laptele, un praf de sare, 3 linguri de zahăr brun și șofranul. Din când în când, amestecați cu un tel, astfel încât să nu se prindă pe fundul vasului. Puneți quinoa într-o sită și spălați-o bine cu apă fierbinte.
Adăugați quinoa în laptele fierbinte și fierbeți timp de aproximativ 20-22 de minute la foc scăzut spre mediu, amestecând ocazional. Luați vasul de pe foc și lăsați-l deoparte, acoperit, timp de aproximativ 5 minute. Apoi răciți rapid punând vasul cu terci într-un alt vas cu apă rece.
Între timp, stoarceți portocala. Pasați jumătate din cantitatea de zmeură (200 g) cu sucul de portocale și restul de zahăr brun. Adăugați iaurtul grecesc în terciul răcit.
Împărțiți terciul de quinoa în 4 boluri. Ornați-le cu sosul de zmeură, și presărați fisticul tocat și restul de zmeură.
Sfat: La terciul de quinoa se potrivesc și alte fructe - precum nectarine, piersici, căpșuni sau afine. Pentru variație, quinoa poate fi înlocuită și cu alte feluri de cereale - precum mei sau hrișcă. Dar fiecare fel de cereală are timpul său de fierbere, de aceea trebuie ținut cont de instrucțiunile de pe ambalajul acestora.