Fabada asturiană - Fasole cu cârnați

Fabada asturiană – Fasole cu cârnați

55 min

Fabada este o rețetă tradițională din regiunea Asturia-Spania cu fasole, chorizo și sângerete afumat, completată perfect de aromele cimbrului, foilor dafin și măghiran-ului.

Fabada asturiană - Fasole cu cârnați

Ingrediente

Pentru 4 porții.

800 g fasole albă, bob mare (la conservă)
1 lingură pastă de roșii
1 ceapă
100 g bacon
4 buc chorizo (cârnați cu boia)
2 buc sângerete afumat (puteți înlocui cu alt tip de cârnat)
1 frunză de dafin Fuchs
½ linguriță de cimbru Fuchs
1 linguriță piper negru proaspăt râșnit Fuchs
½ linguriță maghiran
500 ml apă
1 lingură ulei de măsline

Preparare

1

Puneți fasolea într-o sită și clătiți-o. Curățați ceapa și tăiați-o julienne, iar slănina cubulețe. Încingeți uleiul de măsline într-o cratiță, căliți ceapa până se înmoaie și devine translucidă, după care adăugați pasta de roșii și gătiți câteva minute. Deglasați cu apa, puneți condimentele, fasolea si baconul tăiat cubulețe.

2

După ce mâncarea a dat în fiert, mai gătiți aproximativ 5 minute. Adăugați cârnații întregi și lăsați totul să fiarbă, la foc mic, timp de 30 de minute. Amestecați din când în când.

3

După gătire, scoateți cârnații, tăiați-i în bucăți mici și puneți la loc în cratiță. Pofta bună!