Preparare
Puneți 560 ml de vin într-o cratiță încăpătoare și lăsați-l să clocotească la foc mediu timp de 25-35 minute. Trebuie să scadă un sfert din cantitatea de lichid.
Curățați ceapa, tăiați-o cubulețe și puneți-o la călit într-o tigaie mare cu o lingură de unt sau ulei și amestecați (în jur de 10 minute). Curățați usturoiul, tocați-l în bucăți mici și adăugați-l în tigaie. Condimentați cu sare și piper după gust.
Curățați morcovii, tăiați-i bucăți, adăugați o lingură de unt sau ulei și căliți pentru aproximativ 10 minute. Condimentați cu sare și piper după gust.
Tăiați ciupercile în jumătate și căliți-le în jur de 10 minute într-o tigaie antiaderentă, fără grăsime și amestecați continuu. Apa ciupercilor se evaporă iar volumul acestora se va reduce la jumătate. La final, când sunt gata, condimentați cu sare și piper.
Puneți la prăjit baconul pentru scurt timp, scoateți-l din tigaie și lăsați-l deoparte. Utilizați același vas pentru următorul pas.
Spălați cocoșul, uscați-l cu un prosop de hârtie și porționați-l. Condimentați carnea cu sare și piper, tapetați-o cu făină și lăsați-o să se rumenească bine pe toate părțile aproximativ 20 minute în restul de ulei rămas în tigaie până capătă o culoare aurie.
Puneți carnea și legumele în oală, peste vinul roșu. Adăugați supa de pui, foile de dafin, un praf de scorțișoară, un praf de nucșoară măcinată și amestecați bine. Conținutul din oală trebuie să fie acoperit cu lichid. Dacă este necesar, adăugați și restul de vin. Condimentați, după gust, cu sare, piper, zahăr și adăugați nucșoara proaspăt răzuită. Lăsați să fiarbă acoperit, la foc mediu, timp de aproximatix 30 minute. Amestecați din când în când. Apoi, lăsați să fiarbă vasul descoperit încă 15 minute.
Se servește cu baghetă.