Saltimbocca de pui în crustă de piper, cu mămăligă cremoasă cu hribi și roșii cu scorțișoară

Saltimbocca de pui în crustă de piper, cu mămăligă cremoasă cu hribi și roșii cu scorțișoară

40 min

O combinație surprinzătoare, datorită asocierii roșiilor cu scorțișoara. Alături de Saltimbocca de pui cu piper, acest preparat clasic al bucătăriei italiene este astfel nou interpretat.

Saltimbocca de pui în crustă de piper, cu mămăligă cremoasă cu hribi și roșii cu scorțișoară

Ingrediente

Pentru 4 porții.

8 frunze proaspete de salvie
8 șnițele de pui a circa 90 g fiecare
8 felii subțiri de Prosciutto di Parma
20 gr hribi uscați
400 ml supă de pui
coaja rasă de la o jumătate de lămâie
100 gr parmezan proaspăt ras
80 gr mălai
200 ml lapte
100 gr smântână
30 gr unt
sare după gust
1 linguriță piper amestec Fuchs
6 linguri ulei de măsline
500 gr roșii cherry
1 lingură zahăr brun
3 linguri oțet balsamic alb
½ linguriță scorțișoară măcinată Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 3686 kj (882 kcal)
Grăsimi: 53 g
Carbohidrați: 27 g
Proteine: 59 g

Preparare

1

Acoperă cu salvie bucățile de carne, înfășoară-le în Prosciutto di Parma, așează-le pe o farfurie si pune-le în frigider.

2

Mărunțește hribii, spală-i puțin și lasă-i să se usuce.

3

Pune într-o oală supa de pui, laptele, smântâna, coaja de lămâie și hribii și fierbe-le. Adaugă mălaiul și lasă să fiarbă timp de 5 minute la foc mic, amestecând continuu.

4

Adaugă parmezanul și untul în mămăligă. La nevoie, mai adaugă și un pic de sare și păstrează mămăliga caldă până la servire.

5

Spală roșiile și îndepărtează-le codițele. Încinge 4 linguri de ulei într-o tigaie și prăjește bine roșiile, adaugă zahărul și caramelizează-le ușor. Stinge-le cu oțet balsamic și lăsa-le să fiarbă înăbușit timp de două minute. Condimentează roșiile cu sare, scorțișoară și jumătate din piperul amestec și păstrează-le calde.

6

Încinge restul de ulei într-o tigaie, prăjește puiul timp de 3-4 minute și condimentează cu restul de piper și sare.