Preparare
Fărâmițează hribii uscați și toarnă deasupra 400 de ml de apă clocotită. Respectiva zeamă de hribi va fi păstrată deoparte și folosită ulterior. Curăță morcovul și dă-l pe răzătoarea mare. Curăță ceapa și tai-o în rondele subțiri. Curăță ciupercile Champignon și taie-le felii. Zdrobește piperul lung.
Întinde feliile de ruladă de vițel pe blatul de lucru și unge-le cu muștar. Presară sare și jumătate din piperul lung zdrobit.
Așează pe feliile de carne șunca, rondelele de ceapă și morcovul ras. Rulează strâns fiecare felie și prinde cu scobitori.
Într-o cratiță încăpătoare încinge 3 linguri de ulei. Prăjește ruladele pe toate părțile și apoi scoate-le din vas.
În aceeași cratiță călește puțin ciupercile Champignon și așează deasupra ruladele. Stinge cu jumătate din cantitatea de vin alb și jumătatea de zeamă de hribi. Condimentează cu sare, restul de piper lung și ienibaharul zdrobit. Acoperă vasul cu capac și lasă să fiarbă înăbușit circa 30 de minute. Din când în când mai adaugă câte puțin din restul de zeamă de hribi și vin alb.
Între timp spală sparanghelul și curăță capetele inferioare.
Încinge cuptorul la 220°C. Așează sparanghelul într-o tavă unsă cu ulei și presară sare.
Spală cartofii dulci, curăță-i, taie-i cuburi și fierbe-i timp de 12 minute în apă cu sare.
Zdrobește fin piperul Sichuan. Pune pe foc smântâna, laptele, untul și piperul Sichuan. Pune sparanghelul la cuptor pentru 12 minute.
Scurge cartofii și zdrobește-i. Adaugă amestecul de lapte-unt-smântână și piper Sichuan și amestecă bine. Eventual adaugă sare.
Scoate ruladele din cratiță. Pasează sosul rămas, strecoară-l și, după preferințe, îngroașă-l cu puțină făină, adăugând și unt. Servește alături de sparanghel și piure de cartofi dulci. Decorează la final cu pătrunjel tocat.