Pozole - supă tradițională mexicană

Pozole – supă tradițională mexicană

85 min

Pozole este o supă tradițională din statul mexican Guerrero, făcută din carne de porc, pui, năut și varză albă.

Pozole - supă tradițională mexicană

Ingrediente

Pentru 4 porții.

450 g ceafă de porc
2 pulpe de pui
1½ litru supă concentrată de pui (supă stock)
500 g pastă de tomate
500 g varză albă
225 g năut fiert (la conservă)
2 lingurițe piper Tellicherry fulgi Fuchs
1 linguriță chimion măcinat
1 linguriță coriandru boabe Fuchs
1 linguriță oregano Fuchs
1 lingură de ulei
sare de mare Fuchs
50 g Jalapeno verde, tăiat felii

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 3190 kj (763 kcal)
Grăsimi: 46.5 g
din care acizi grași saturați: 15.6 g
Carbohidrați: 24.4 g
din care zaharuri: 2.6 g
Proteine: 61.7 g
Sare: 2.5 g

Preparare

1

Tăiați varza albă  în fâșii fine și scurgeți năutul. Tăiați ceapa cubulețe puneți-o la călit într-o cratiță cu ulei încins. Când ceapa se înmoaie, turnați supa de pui. Adăugați carnea de porc, pulpele de pui întregi și gătiți pentru aproximativ 40 de minute. Când s-a fiert, scoateți carnea din oală.

2

Tăiați carnea de porc cubulețe mici, separați puiul de os și, de asemenea, tăiați-l în bucăți. Apoi, puneți din nou carnea în oală, adăugați fâșiile de varză albă, năutul, pasta de tomate și condimentele. Fierbeți totul încă 30 de minute și potriviți gustul de sare.

3

Se servește supa de pozole cu ardei iute Jalapeno.