Preparare
Spălați coacăzele și lăsați-le la scurs. Cu o furculiță scoateți coacăzele de pe ciorchine. Curățați morcovii și tăiați-i cuburi. Curățați ceapa și tăiați-o bucăți.
Puneți la fiert pentru 3 minute borcanele cu capac în care veți păstra sosul. Curățați ghimbirul și tocați-l mărunt. Puneți toate ingredientele într-o cratiță medie și, sub continuă amestecare, fierbeți pe foc mic până la mediu timp de 15 minute. Scoateți foaia de dafin din sos. Turnați sosul fierbinte în borcane, închideți capacul și apoi țineți borcanul cu fundul în sus timp de 5 minute. După ce se răcesc complet, păstrați borcanele în frigider. După deschidere consumați cât mai curând.
Sfat: Sosul Chutney nedeschis poate fi păstrat la frigider timp de 6 săptămâni. Este foarte potrivit și drept mic cadou la o petrecere.