Preparare
Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius.
Taie ardeii pe lungime și îndepărtează semințele. Pune ardeii pe hârtia de copt cu partea exterioară în sus și lasă-i în cuptor până coaja devine maro închis și încep să se formeze bule de aer. Pune ardeii copți într-un castron acoperit, până se răcesc, apoi îndepărtează coaja. Zdrobește nucile pecan, prăjește-le pe toate părțile și pune-le deoparte. Curăță ceapa eșalolă și taie-le cubulețe.
Încinge uleiul de măsline într-o oală, pune ceapa eșalotă și călește-le timp de două minute. Adaugă ardeii și călește totul încă trei minute.
Condimentează cu boia de ardei iute și curcuma, apoi adaugă zahărul și vermutul. Toarnă apoi supa de legume, adu la fierbere și ține la foc mic, acoperit, timp de 15 minute.
Între timp răzuiește semințele din păstaia de vanilie. Pune și semințele și păstaia într-un vas în care ai turnat laptele și încălzește la foc mic, fără a fierbe. Acoperă și lasă să infuzeze 10 minute.
Pasează supa cu ajutorul unui mixer și condimentează după gust, dacă este necesar.
Scoate păstaia de vanilie din lapte. Încălzește din nou laptele vanilat și transformă-l în spumă cu ajutorul unui aparat de spumare a laptelui.
La servire, adaugă spuma de lapte deasupra și garnisește cu nuci Pecan și pătrunjel tocat mărunt.