Pachet souvenir Mititei și Chiftele
Mititei
Descriere
Mititeii, cunoscuți și drept mici, sunt un deliciu culinar apreciat în România, fiind o parte importantă a bucătăriei tradiționale. Tradiția preparării și consumului de mititei este strâns legată de vară, grătarele în aer liber și evenimentele festive. De la grătarele de weekend în curtea casei la târgurile și festivalurile gastronomice din întreaga țară, mititeii sunt mereu prezenți și apreciați de către iubitorii de mâncare. Rețeta noastră de mititei din România este ușor de preparat:
Rețetă
- 1 kg de carne tocată amestec, vită, porc sau oaie
- 20 g din acest condiment
- 10 g bicarbonat de sodiu
- 50 ml apă
Omogenizați ingredientele, iar din această compoziție formați aproximativ 15-20 de mici, pe care îi puteți pregăti pe grătar sau în tigaie.
Ingrediente
boia de ardei, cimbru, usturoi, sare, piper, coriandru și chimen
Chiftele
Descriere
În România, chiftelele reprezintă o parte esențială a bucătăriei și sunt pregătite în casă destul de frecvent cu ingrediente simple.
Rețetă
- 1 kg de carne tocată de porc sau în amestec cu vită
- două ouă
- două cepe medii tăiate fin
- un morcov de mărime medie ras sau tăiat fin
- o felie groasă de pâine înmuiată în prealabil în apă
- făină
- 25g condiment pentru chiftele
Omogenizați bine toate ingredientele, apoi porționați compoziția astfel obținută și formați chiftelele. Pudrați-le cu făină, aplatizați-le și prăjiți-le în ulei încins. Rețeta are variații de la regiune la regiune. În general, după ce sunt formate, chiftelele sunt prăjite în ulei încins până devin rumene și fragede, dar în anumite zone ale țării sunt de asemenea coapte la cuptor sau fierte în sos de roșii pentru a le accentua gustul și a le face mai suculente.
Ingrediente
sare, pesmet (făină de grâu, apă, sare, drojdie), muștar pudră, boia dulce, piper negru, pătrunjel, mărar, cimbru, usturoi.