Supă de vită

Supă de vită

280 min

Încearcă rețeta noastră de supă de vită cu legume și condimente bine alese. Este pur și simplu o explozie de gust și savoare.

Supă de vită

Ingrediente

Pentru 6 porții.

2 buc ceapă
aprox. 1,2 kg carne de vită
1 buc foaie de dafin Fuchs
1 linguriță de piper negru boabe Fuchs
½ linguriță fenicul semințe Fuchs
2-3 buc anason stelat
1 vârf de cuțit scorțișoară măcinată Fuchs
1 vârf de cuțit ghimbir măcinat Fuchs
1 linguriță ceapă eșalotă fulgi Fuchs
2 buc cuișoare întregi Fuchs
800 g cartofi
500 g baby morcovi
1 legătură de ceapă verde
sare după gust
piper negru măcinat Fuchs
2 lingurițe pătrunjel Fuchs

Preparare

1

Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o în jumătate. Așezați-o într-o tigaie cu ulei încins și lăsați-o la foc mare până capătă o culoare brună-maronie.

Spălați carnea cu apă rece și puneți-o într-o oală înaltă împreună cu ceapa, foaia de dafin, piperul negru boabe, semințele de fenicul zdrobite, anasonul stelat, scorțișoara, ghimbirul, fulgii de ceapă și cuișoarele. Acoperiți cu 4 litri de apă rece și fierbeți vasul descoperit în jur de 1,5-2 ore la foc mic. Îndepărtați spuma care se formează.

2

Între timp, decojiți cartofii, spălați-i și tăiați-i în jumătate. Curățați morcovii și tăiați-i în rondele de cca. 1 cm grosime. Curățați ceapa verde și tăiați-o în bucăți de aproximativ 4-5 cm.

Scoateți carnea din oală și lăsați-o să se răcească câteva minute, după care tăiați-o în felii subțiri. Strecurați conținutul din oală și puneți-l din nou pe foc. Condimentați cu sare și piper negru măcinat.

3

Puneți cartofii peste lichidul fierbinte din oală și gătiți timp de 20 minute. După 5 minute, adăugați morcovii iar după 15 minute adăugați și bucățile de ceapă verde și carnea.

4

Puneți supa în farfurii adânci și presărați pătrunjel.