gazpacho

Gazpacho – supă rece de legume

Gazpacho este o rețetă de supă populară în Spania, care se face din legume proaspete, blenduite și se servește rece. Este răcoritoare și plină de arome, ideală în zilele de vară!

gazpacho

Ingrediente

1 buc ardei roșu
1 buc ardei galben
6 buc roșii bine coapte
1 buc castravete
1 buc ceapă
4 felii de pâine prăjită
1 cățel de usturoi
500 ml suc de roșii
50 ml ulei de măsline
2 lingurițe de oregano Fuchs
1 linguriță chilli piper cayenne Fuchs
1 linguriță coriandru Fuchs
1 linguriță piper negru măcinat Fuchs
1 vârf de linguriță semințe de chimen Fuchs, măcinate
sare de mare Fuchs, după gust
1 linguriță zahăr

Preparare

1

Curățați și spălați legumele. Tăiați grosier castraveții și ardeii. Blanșați roșiile pentru scurt timp, scoateți-le și introduceți-le în apă cu gheață, după care decojiți-le, tăiați-le în sferturi și scoateți semințele.

2

Tăiați cubulețe ceapa și usturoiul. Îndepărtați coaja feliilor de pâine prăjită și puneți miezul la înmuiat în puțină apă călâie. Puneți toate legumele în blender, împreună cu sucul de roșii, uleiul de măsline și feliile de pâine stoarse bine. Pasați totul până obțineți un piure fin, asezonați supa cu condimentele Fuchs, adăugați zahăr și sare după gust și omogenizați bine. Se ține la rece cel puțin 1 oră înainte de servire.

 

Sfat: Păstrați câteva legume tăiate cubulețe (ceapă, castravete, ardei, roșii) și folosiți-le ca topping împreună cu câteva crutoane de ciabatta.