Friptura de vita cu sos BBQ

Friptură de vită cu sos BBQ

120 min

O friptură delicioasă, cu sos BBQ și o aromă delicată de boia afumată!

Friptura de vita cu sos BBQ

Ingrediente

2 caței de usturoi
4 linguri ulei de floarea-soarelui
3 linguri de pastă de tomate
1 buc nucșoară întreagă Fuchs
800 g roșii, întregi și decojite
4 linguri de zahăr brun
2 lingurițe de ceapă eșalotă Fuchs
1 linguriță de ghimbir măcinat Fuchs
1 lingurita Curry Gold Elephant Fuchs
2 lingurițe chimen măcinat Fuchs
½ linguriță boia afumată Fuchs
5 linguri de miere
50 ml oțet balsamic
sare
2 buc vrăbioară de vită (aproximativ 500 g fiecare)
4 fire de busuioc
1 legătură de arpagic verde
3 fire de oregano

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 3096 kj (740 kcal)
Grăsimi: 34.4 g
din care acizi grași saturați: 6.4 g
Carbohidrați: 36.1 g
din care zaharuri: 35.3 g
Proteine: 70.2 g
Sare: 0.2 g

Preparare

1

Preîncălziți cuptorul la 90°C (căldură de sus și de jos) sau la 65°C (coacere cu ventilație/funcția convecție).
Curățați usturoiul și tocați-l fin. Nucșoara se dă pe răzătoare.

Încălziți 1 lingură de ulei într-o cratiță, sotați usturoiul și pasta de tomate, după care adăugați roșiile, zahărul brun, condimentele, un vârf de nucșoară rasă și mierea și gătiți aproximativ 30 minute, timp in care amestecați. Adăugați 200 ml de apă și 50 ml oțet balsamic în sos și fierbeți timp de aproximativ 30 de minute. La sfârșit, puneți sare după gust și pasați totul cu blenderul.
Puneți sosul BBQ în sticle și lăsați-l să se răcească peste noapte.

2

Spălați bucățile de carne și uscați-le cu un prosop de hârtie. Puneți carnea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introduceți-o în cuptorul preîncălzit, în partea intermediară. Gătiți timp de aproximativ 40-45 minute, până când interiorul fripturii atinge o temperatură de 54°C.

3

Între timp, spălați verdețurile, tocați-le mărunt și întindeți-le pe o farfurie plată. Condimentați friptura cu sare după gust, după care prăjiți carnea pe ambele părți într-o tigaie în uleiul rămas aproximativ 2 minute. Rulați bucățile de carne peste verdețuri.
Tăiați carnea felii și serviți-o cu sos BBQ.

Distribuie rețeta