Preparare
Preîncălziți cuptorul la 90°C (căldură de sus și de jos) sau la 65°C (coacere cu ventilație/funcția convecție).
Curățați usturoiul și tocați-l fin. Nucșoara se dă pe răzătoare.
Încălziți 1 lingură de ulei într-o cratiță, sotați usturoiul și pasta de tomate, după care adăugați roșiile, zahărul brun, condimentele, un vârf de nucșoară rasă și mierea și gătiți aproximativ 30 minute, timp in care amestecați. Adăugați 200 ml de apă și 50 ml oțet balsamic în sos și fierbeți timp de aproximativ 30 de minute. La sfârșit, puneți sare după gust și pasați totul cu blenderul.
Puneți sosul BBQ în sticle și lăsați-l să se răcească peste noapte.
Spălați bucățile de carne și uscați-le cu un prosop de hârtie. Puneți carnea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introduceți-o în cuptorul preîncălzit, în partea intermediară. Gătiți timp de aproximativ 40-45 minute, până când interiorul fripturii atinge o temperatură de 54°C.
Între timp, spălați verdețurile, tocați-le mărunt și întindeți-le pe o farfurie plată. Condimentați friptura cu sare după gust, după care prăjiți carnea pe ambele părți într-o tigaie în uleiul rămas aproximativ 2 minute. Rulați bucățile de carne peste verdețuri.
Tăiați carnea felii și serviți-o cu sos BBQ.