Empanadas cu carne

Empanadas cu carne

52 min

Empanadas cu carne este o idee de aperitiv delicios, cu specific spaniol, ce se potrivește foarte bine cu sos de brânză sau sos mojo verde.

Empanadas cu carne

Ingrediente

Pentru 4 porții.

Pentru aluat:
500 g făină de grâu (tip 405)
40 g drojdie
2 ouă
100 ml lapte
100 g unt topit

Pentru umplutură:
500 g carne tocată amestec
1 ardei roșu
1 ardei galben
1 ceapă
1 cățel de usturoi
120 g chorizo
sare de mare Fuchs
1 gălbenuș de ou
2 lingurițe oregano Fuchs
1 linguriță chimion
1 linguriță boia de ardei dulce Fuchs
2 lingurițe chilli piper cayenne Fuchs

Preparare

1

Frământați făina împreună cu drojdia, ouăle, laptele și untul până obțineți un aluat neted, omogen. Acoperiți vasul și lăsați aluatul la crescut, într-un loc cald, timp de cel puțin 40 de minute.

2

Pentru a pregăti umplutura, tăiați cubulețe usturoiul, chorizo, ardeiul și ceapa. Rumeniți carnea de vită și chorizo ​​​​într-o tigaie antiaderentă. Adăugați ardeii, ceapa, usturoiul, condimentele, sare după gust și lăsați amestecul la răcit.

3

Întindeți aluatul într-un strat subțire, tăiați cercuri de aproximativ 10 cm, puneți câte o lingură de umplutură în mijlocul fiecăruia și pliați. Apăsați ferm marginile cu o furculiță și înțepați partea superioară în două locuri. Ungeți-le cu gălbenuș de ou și coaceți-le aproximativ 12 minute la 200°C (căldură de sus și de jos), până se rumenesc frumos.