Rețetă chilli con carne

Chilli con carne

80 min

Chilli con carne este un preparat mexican suculent, aromat, iute, perfect pentru iubitorii de carne și gusturi picante!

Rețetă chilli con carne

Ingrediente

3 cepe
250 g carne de vită (preferabil pulpă de vită)
250 g mușchi de porc
100 g bacon
800 g roșii (o conservă)
400 g fasole neagră
1 linguriță oregano Fuchs
½ linguriță chimion măcinat
2 lingurițe boia de ardei dulce Fuchs
½ linguriță Piri Piri Fuchs (fulgi de chilli)
2 linguri de ulei pentru prăjit
1 linguriță de miere
sare de mare Fuchs, după gust

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2150 kj (512 kcal)
Grăsimi: 26.4 g
din care acizi grași saturați: 10.2 g
Carbohidrați: 25.9 g
din care zaharuri: 1.6 g
Proteine: 42.5 g
Sare: 3.75 g

Preparare

1

Tăiați carnea și baconul cât mai mărunt posibil, în cubulețe de ½ cm, iar ceapa tocați-o fin. Pune fasolea boabe într-o sită și clătiți-o bine. Încingeți uleiul într-o cratiță, căliți câteva minute ceapa și baconul, după care adăugați carnea și gătiți-o la foc mare.

2

Adăugați roșiile, fasolea, condimentele și aproximativ 1 linguriță de sare. Fierbeți totul la foc mic, timp de aproximativ 1 oră, amestecând din când în când. La final, când sosul s-a îngroșat, adăugați mierea. Se servește cu lipie sau pâine.

Sfat: Puteți înlocui carnea tăiată cubulețe cu carne tocată, după preferințe.