Preparare
Încingeți grătarul.
Spălați cartofii și uscați-i cu un prosop de hârtie. Străpungeți coaja cartofilor cu vârful unui cuțit ascuțit, ungeți-i cu ½ lingură de ulei de măsline și presărați peste aceștia sare și piper, după gust.
Împachetați cartofii pregătiți în folie de aluminiu și lăsați-i pe grătarul fierbinte timp de 20-25 de minute.
Puneți cușcușul într-un bol. Adăugați peste acesta 120 ml apă fiartă, pastă de tomate, sare, usturoi, boia afumată, chimen și chilli. Amestecați bine și dați-l deoparte până se umflă.
Spălați pătrunjelul, tocați-l mărunt și adăugați jumătate din acesta peste cușcuș, împreună cu sucul de lime și puțin ulei de măsline.
Tăiați avocado în jumătate, curățați-l și feliați-l. Amestecați iaurtul cu puțină sare și piper negru proaspăt râșnit. Tocați grosier fisticul.
Luați cartofii de pe grătar, îndepărtați folia și tăiați-i pe lungime. Umpleți-i cu cușcuș, adăugați iaurt, felii de avocado și presărați pătrunjel, semințe de rodie și fistic.