Pachet souvenir Mititei și Vin fiert

Mititei

Descriere

Mititeii, cunoscuți și drept mici, sunt un deliciu culinar apreciat în România, fiind o parte importantă a bucătăriei tradiționale. Tradiția preparării și consumului de mititei este strâns legată de vară, grătarele în aer liber și evenimentele festive. De la grătarele de weekend în curtea casei la târgurile și festivalurile gastronomice din întreaga țară, mititeii sunt mereu prezenți și apreciați de către iubitorii de mâncare. Rețeta noastră de mititei din România este ușor de preparat:

Rețetă

  • 1 kg de carne tocată amestec, vită, porc sau oaie
  • 20 g din acest condiment
  • 10 g bicarbonat de sodiu
  • 50 ml apă

Omogenizați ingredientele, iar din această compoziție formați aproximativ 15-20 de mici, pe care îi puteți pregăti pe grătar sau în tigaie.

Ingrediente

boia de ardei, cimbru, usturoi, sare, piper, coriandru și chimen

Vin fiert

Descriere

Vinul fiert este una dintre cele mai îndrăgite băuturi tradiționale din România în special în sezonul rece, iar mititeii în contrast sunt un preparat tradițional asociat cu vara, evenimentele festive și grătarele în aer liber.

Rețetă

Vin fiert:

  • 1 litru vin roșu
  • 1 lingură de zahăr sau miere
  • 1 lingură generoasă de Amestec pentru vin fiert Fuchs
  • O portocală tăiată felii

Condimentul se încălzește puțin pe foc pentru a degaja aromele complexe, se pune vinul peste, împreună cu zahăr sau miere după gust, iar apoi băutura se încălzește încet fără a se fierbe, pentru a permite condimentelor să își elibereze aromele în întregime.

Ingrediente

scorțișoară bucăți, cardamom semințe, ghimbir bucăți, coji de portocală, cuișoare întregi, anason.