Condimente pentru Chiftele

Descriere

În România, chiftelele reprezintă o parte esențială a bucătăriei și sunt pregătite în casă destul de frecvent cu ingrediente simple.

Rețetă

  • 1 kg de carne tocată de porc sau în amestec cu vită
  • două ouă
  • două cepe medii tăiate fin
  • un morcov de mărime medie ras sau tăiat fin
  • o felie groasă de pâine înmuiată în prealabil în apă
  • făină
  • 25g condiment pentru chiftele

Omogenizați bine toate ingredientele, apoi porționați compoziția astfel obținută și formați chiftelele. Pudrați-le cu făină, aplatizați-le și prăjiți-le în ulei încins. Rețeta are variații de la regiune la regiune. În general, după ce sunt formate, chiftelele sunt prăjite în ulei încins până devin rumene și fragede, dar în anumite zone ale țării sunt de asemenea coapte la cuptor sau fierte în sos de roșii pentru a le accentua gustul și a le face mai suculente.

Ingrediente

sare, pesmet (făină de grâu, apă, sare, drojdie), muștar pudră, boia dulce, piper negru, pătrunjel, mărar, cimbru, usturoi.