Varză călită cu cârnați și kaiser

Varză călită cu cârnați și kaiser

60 min

O rețetă delicioasă, reinterpretată de varză dulce aromată cu foi de dafin, cuișoare, boia dulce și piper. Simplu, rapid și gustos!

Varză călită cu cârnați și kaiser

Ingrediente

Pentru 4 porții.

400 g kaiser
piper negru măcinat Fuchs
2 linguri de ulei
4 buc cârnați
2 buc ceapă
10 g unt
1 lingură zahăr pudră
400 g varză proaspătă
2-3 buc foi de dafin Fuchs
3-4 buc cuișoare întregi Fuchs
4-5 boabe de ienupăr
2 lingurițe ceapă eșalotă fulgi Fuchs
1 linguriță de boia dulce Fuchs
1 linguriță chimion
1 vârf de cuțit de coriandru măcinat Fuchs
250 ml supă de legume

Preparare

1

Într-o oală încăpătoare, încingeți uleiul și prăjiți kaiserul, întorcându-l pe toate părțile. Tăiați bucățele cârnații.

2

Curățați și tăiați ceapa solzișori. Scoateți carnea din tigaie și topiți untul. Căliți ceapa până devine transparentă, puneți zahărul și lăsați puțin să se caramelizeze.

3

Adăugați varza tăiată fideluță, condimentele, foile de dafin și supa de legume. Asezonați cu sare și piper.

4

Puneți bucata de kaiser și cârnații în oală și lăsați să fiarbă acoperit timp de 35-40 minute, la foc mic. Amestecați din când în când.

5

Scoateți carnea, tăiați-o și așezați pe farfurie câte o bucată alături de varză și cârnați.