Salată de quinoa cu brânză feta

Salată de quinoa cu brânză feta

15 min

Salata de quinoa cu brânză feta este o rețetă rapidă, ușoară și sănătoasă ce poate fi preparată în orice moment al zilei.

Salată de quinoa cu brânză feta

Ingrediente

Pentru 4 porții.

150 g quinoa multicoloră
sare după gust
1 linguriță de ceapă eșalotă fulgi Fuchs
½ linguriță coriandru măcinat Fuchs
1 vârf de cuțit de curcuma măcinată Fuchs
1 vârf de cuțit Piri Piri Fuchs
1 vârf de cuțit de chimion măcinat
2 buc dovlecei (aprox. 250g)
250 g roșii cherry
2 buc mici de ceapă roșie
150 g brânză feta
1-2 frunze de busuioc verde
2 fire de pătrunjel verde
80 g de alune
1 linguriță de oțet din vin alb
2 lingurițe de ulei de măsline
piper negru măcinat Fuchs

Preparare

1

Puneți semințele de quinoa într-o sită și spălați-le bine sub jet de apă rece.

Într-o oală, fierbeți 400 ml de apă cu o jumătate de linguriță de sare, cu ceapa fulgi, cu coriandru, curcuma, piri piri și chimion. Adăugați quinoa bine scursă. Lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 15 minute, amestecând ocazional, până când acestea au absorbit toată apa. Luați vasul de pe foc și lăsați-l deoparte până se răcește.

2

Spălați dovleceii și tăiați-i julienne. Spălați roșiile și tăiați-le în jumătate. Curățați ceapa și tăiați-o julienne sau rondele. Tăiați brânză feta în cubulețe. Spălați și tăiați busuiocul și pătrunjelul.

Prăjiți alunele într-o tigaie până capătă o culoare maronie și emană un miros bogat. Scoateți-le pe un prosop de bucătărie și eliminați pielița lor. Tăiați-le bucăți.

3

Pentru a servi, puneți într-un bol semințele de quinoa, adăugați dovleceii, roșiile cherry, rondelele de ceapă, pătrunjelul, busuiocul și alunele. Amestecați cu grijă toate ingredientele cu ulei și oțet. Condimentați cu sare și piper, iar la final adăugați și brânza feta.