Quiche cu linte și salată de mango

Quiche cu linte și salată cu mango

Un aperitiv ușor, completat de o salată răcoritoare cu mango. Pur și simplu delicios!

Quiche cu linte și salată de mango

Ingrediente

Pentru 4 porții.

100 g linte Beluga (neagră)
150 g de linte roșie
500 ml smântână vegetală din soia
20 g unt de migdale
3 bucăți de ceapă verde
300 g roșii cherry
300 g aluat fraged
2 lingurițe de curry ”Gold elephant” Fuchs
1 linguriță de oregano Fuchs
sare de mare Fuchs, după gust
piper negru măcinat Fuchs, după gust

Pentru salata cu mango:
1 mango
1 avocado
125 g mozzarella din lapte de bivoliță
80 g rucola
1 legătură de frunze de Mangold (frunze de sfecla roșie)
3 linguri suc de portocale
3 linguri ulei de măsline
1 lingură de miere
sare de mare Fuchs, după gust
piper negru măcinat Fuchs, după gust

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 4302.8 kj (1062.2 kcal)
Grăsimi: 63.3 g
din care acizi grași saturați: 21.4 g
Carbohidrați: 102 g
din care zaharuri: 28.8 g
Proteine: 31.3 g
Sare: 0.84 g

Preparare

1

Așezați aluatul în tava de tartă. Fierbeți lintea separat, tăiați roșiile cherry în sferturi și ceapa verde rondele.

2

Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de sus și de jos).

Încălziți smântâna vegetală și untul de migdale într-o cratiță și adăugați condimentele (oregano, curry ”Gold elephant”, sare și piper). Peste aluatul de quiche așezați uniform lintea fiartă, roșiile cherry și ceapa, după care turnați amestecul de smântână cu unt. Introduceți tava în cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

3

Pentru salata cu mango: spălați rucola și lăsați-o la scurs într-o sită. Curățați avocado și mango și tăiați-le în cubulețe, frunzele de Mangold spălate tăiați-le fâșii, iar mozzarella bucăți mari.

Pentru dressing, amestecați sucul de portocale, uleiul de măsline și mierea și asezonați cu sare și piper, după gust.

Într-un bol, amestecați toate ingrediente pentru salată, iar deasupra puneți dressingul.

4

Ornați quiche cu ceapă verde tocată mărunt, dacă doriți.