Frigărui din fructe cu sos de ciocolată

Frigărui din fructe cu sos de ciocolată

15 min

Dacă vă plac deserturile dulci-picante, atunci combinația de fructe cu fulgi de chilli și ciocolată este o alegere inspirată.

Frigărui din fructe cu sos de ciocolată

Ingrediente

Pentru 2 porții.

300 g fructe proaspete: ananas, căpșuni, kiwi
½ linguriță chilli fulgi Fuchs
½ boabă de Tonka Fuchs
50 g ciocolată albă
50 g ciocolată neagră (cu cel puțin 70% conținut de cacao)
100 g de smântână pentru frișcă
2 linguri de mascarpone
frunze de mentă

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2239 kj (535 kcal)
Grăsimi: 36.1 g
din care acizi grași saturați: 22.1 g
Carbohidrați: 51.2 g
din care zaharuri: 43.8 g
Proteine: 7.64 g
Sare: 0.22 g

Preparare

1

Decojiți ananasul și kiwi și tăiați-le în bucăți potrivite. Așezați-le, împreună cu căpșunile spălate, pe 4 bețe de frigărui din lemn. Presărați fulgi de chilli și lăsați-le la rece.

2

Răzuiți jumătate din boaba de Tonka și amestecați cu smântână. Într-un bol mic, puneți bucățele de ciocolată neagră și topiți-le la bain-marie. Turnați ciocolata neagră într-un poș.
Încălziți smântâna, adăugați ciocolata albă ruptă în bucăți mici și amestecați continuu până când aceasta se topește în întregime. Încorporați cele 2 linguri de mascarpone și amestecați până se omogenizează și obțineți o compoziție cremoasă.

3

Puneți sosul de ciocolată albă în două farfurii. Așezați frigăruile din fructe deasupra. Ornați cu ciocolată neagră. Pentru o notă de prospețime, decorați cu frunzulițe de mentă.