Frigărui de creveți marinați la grătar

Frigărui de creveți marinați la grătar

80 min

Creveții marinați la grătar sunt delicioși, mai ales dacă sunt savurați împreună cu felii de unt aromatizat cu chilli, lămâie și cimbrișor.

Frigărui de creveți marinați la grătar

Ingrediente

Pentru 8 porții.

250 g unt moale
1 linguriță chilli fulgi Fuchs
1 buc lămâie bio
4 crenguțe de cimbrișor verde
sare de mare Fuchs
piper negru măcinat Fuchs
4 linguri de ulei de măsline
1 cățel de usturoi
40 buc creveți proaspeți

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2313 kj (553 kcal)
Grăsimi: 35.4 g
din care acizi grași saturați: 18.5 g
Carbohidrați: 5.43 g
din care zaharuri: 2.43 g
Proteine: 53.4 g
Sare: 3.36 g

Preparare

1

Într-un bol, pasați cu o furculiță untul împreună cu fulgi de chilli, coajă rasă de lămâie, frunze mărunțite de la 2 crenguțe de cimbrișor, sare și piper, după gust. Puneți acest amestec într-o bucată mică de hârtie de copt și rulați cu grijă, strâns, pe cât posibil fără bule de aer. Ca la salamul de biscuiți. Răsuciți capetele batonului și lăsați-l la frigider timp de o oră.

2

Pregătiți o marinadă, amestecând ulei de măsline cu suc de lămâie, usturoi pisat și restul frunzelor de cimbrișor.

3

Pentru a împiedica creveții să devină amari la grătar, aceștia trebuie decorticați. Îndepărtați capul, dar lăsați coada pentru un aspect mai plăcut. Tăiați spatele creveților pe lungime și extrageți cu grijă intestinul cu vârful unui cuțit ascuțit. Spălați-i, uscați-i cu un prosop de bucătărie și amestecați-i cu sosul pregătit. Lăsați-i la marinat timp de o oră, în frigider astfel încât aceștia să absoarbă din aroma mirodeniilor.

4

Între timp, încingeți grătarul. Așezați bețele de frigărui din lemn în apă, timp de 10 minute, astfel încât să nu se ardă pe grătar.

5

Scoateți creveții din marinadă și așezați câte 5 bucăți pe un frigărui. Din cantitățile date, obțineți 8 bucăți. Puneţi creveţii pe grătarul încins pentru aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Când aceștia capătă o culoare roz-portocalie, înseamnă că sunt bine gătiți.

6

Serviți creveții calzi alături de felii de unt aromatizat cu chilli, lămâie și cimbrișor.