Preparare
Tăiați carnea cubulețe, curățați și spălați legumele. Tocați ceapa și morcovii, iar prazul tăiați-l în rondele fine. Încingeți 3-4 linguri de ulei de măsline într-o cratiță și rumeniți carnea.
Scoateți carnea din oală și căliți legumele în ea. Când ceapa devine translucidă, adăugați pasta de roșii, bucățile de carne, sare după gust, condimentele, vinul roșu și amestecați bine.
Adăugați supa de vită și fierbeți timp de 60 de minute cu capacul pus. Apoi, luați capacul și mai fierbeți la foc mic încă 30 de minute.
Puneți laptele la fiert împreună cu usturoiul tocat mărunt. Când acesta a dat în fiert, adăugați treptat mălaiul, amestecând continuu. Gătiți la foc mic timp de 15 minute, amestecând din când în când. La final, puneți parmezanul și condimentați cu sare, după gust.
Ornați tocana de vită cu pătrunjel verde proaspăt tocat și serviți cu mămăligă caldă.