Tocana de vita cu mamaliga aromatizata

Tocană de vită cu mămăligă aromatizată

105 min

Încearcă această rețetă de tocană de vită asezonată cu cimbru, rozmarin, oregano și vin roșu. Cu siguranță, va deveni rețeta preferată a familiei tale.

Tocana de vita cu mamaliga aromatizata

Ingrediente

Pentru 4 porții.

500 g carne de vită sau de vițel
2 cepe
2 morcovi
½ praz
200 ml vin roșu
200 ml supă de vită
1 lingură pastă de roșii
20 g parmezan proaspăt ras
2 lingurițe oregano Fuchs
1 linguriță rozmarin Fuchs
2 vârfuri de cuțit cu chilli piper cayenne Fuchs
1 linguriță cimbru Fuchs
4 linguri ulei de măsline
70 g mălai
300 ml lapte sau apă
1 cățel de usturoi
sare de mare Fuchs, după gust
pătrunjel verde tocat pentru garnitură

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1310 kj (312 kcal)
Grăsimi: 17 g
din care acizi grași saturați: 3.3 g
Carbohidrați: 7.3 g
din care zaharuri: 3.1 g
Proteine: 25.4 g
Sare: 1.6 g

Preparare

1

Tăiați carnea cubulețe, curățați și spălați legumele.  Tocați ceapa și morcovii, iar prazul tăiați-l în rondele fine. Încingeți 3-4 linguri de ulei de măsline într-o cratiță și rumeniți carnea.

2

Scoateți carnea din oală și căliți legumele în ea. Când ceapa devine translucidă, adăugați pasta de roșii, bucățile de carne, sare după gust, condimentele, vinul roșu și amestecați bine.

3

Adăugați supa de vită și fierbeți timp de 60 de minute cu capacul pus. Apoi, luați capacul și mai fierbeți la foc mic încă 30 de minute.

4

Puneți laptele la fiert împreună cu usturoiul tocat mărunt. Când acesta a dat în fiert, adăugați treptat mălaiul, amestecând continuu. Gătiți la foc mic timp de 15 minute, amestecând din când în când. La final, puneți parmezanul și condimentați cu sare, după gust.

5

Ornați tocana de vită cu pătrunjel verde proaspăt tocat și serviți cu mămăligă caldă.