Tagliatelle cu ciuperci carnati si sos alb

Tagliatelle cu ciuperci, cârnați și sos alb

45 min

Acestă rețetă de tagliatelle este o specialitate a bucătăriei italiene, ce se serveste împreună cu sos de smântână picant, ciuperci și salsiccia.

Tagliatelle cu ciuperci carnati si sos alb

Ingrediente

Pentru 4 porții.

500 g tagliatelle
3 buc cârnați salciccia sau orice alt tip de cârnați proaspeți
250 g ciuperci brune
50 ml vin roșu
300 ml smântână de gătit
1 linguriță piper negru proaspăt râșnit Fuchs
2 lingurițe verdețuri mediteraneene Fuchs
½ linguriță nucșoară măcinată Fuchs
1 buc ceapă mică
sare de mare Fuchs
fulgi de chilli Fuchs, după gust

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 3160 kj (756 kcal)
Grăsimi: 35.7 g
din care acizi grași saturați: 17.8 g
Carbohidrați: 81.4 g
din care zaharuri: 0.7 g
Proteine: 25.1 g
Sare: 1 g

Preparare

1

Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, decojiți și tocați mărunt ceapa. Curățați ciupercile și tăiați-le felii.

2

Tăiați cârnații rondele (înainte puteți înlătura membrana, dacă doriți) și prăjiți-i într-o tigaie încinsă (fără adaos de ulei).

3

Adăugați feliile de ciuperci, ceapa și căliți pentru scurt timp. Deglasați cu vin roșu și lăsați să se reducă puțin.

4

Adăugați smântâna de gătit, condimentele și lăsați sosul să fiarbă până devine cremos, timp de aproximativ 5-10 minute. Scurgeți pastele, adăugați-le în sos și amestecați bine. Se servesc calde, cu fulgi de chilli presărați deasupra.