Supa-crema-de-linte

Supă cremă de linte

45 min

Amestecul nostru de condimente curry Gold și curry Thai oferă, în combinație cu sucul de morcovi, un gust și o aromă specială supei creme de linte.

Supa crema de linte

Ingrediente

Pentru 4 porții.

300 g linte roșie
2 cepe roșii
500 ml suc de morcovi
600 ml supă de legume
50 g nuci caju
2 linguri ghee (sau unt clarifiat)
½ legătură de pătrunjel verde
1 linguriță curry gold elephant Fuchs
1 linguriță curry Thai Fuchs
½ linguriță de ghimbir măcinat Fuchs
sare de mare Fuchs, după gust

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1850 kj (443 kcal)
Grăsimi: 16.2 g
din care acizi grași saturați: 7.1 g
Carbohidrați: 51.7 g
din care zaharuri: 16.6 g
Proteine: 21.6 g
Sare: 1.2 g

Preparare

1

Tăiați ceapa cubulețe. Topiți ghee-ul sau untul într-o cratiță și căliți ceapa până când se înmoaie și devine translucidă. Adăugați lintea, condimentele Fuchs și gătiți timp de 2-3 minute.

2

Turnați supa de legume și sucul de morcovi, aduceți totul la punctul de fierbere și lăsați pe foc timp de aproximativ 20 de minute. La final, pasați cu ajutorul unui blender până obțineți un piure fin și asezonați cu sare după gust.

Sfat: Dacă consistența supei vi se pare prea groasă, mai puteți adăuga puțină supă de legume.

3

Mărunțiți grosier nucile caju și prăjiți-le într-o tigaie fără grăsime până se rumenesc. Tocați pătrunjelul verde și puneți-l împreună cu nucile caju peste supa cremă.