Preparare
Curățați ceapa și tăiați-o grosier. Curățați dovleacul de coajă și semințe și tăiați-l în cuburi.
Topiți 20 g de unt într-o cratiță și rumeniți ușor legumele împreună cu ghimbirul și chilli, având grijă ca acestea să nu se ardă. Adăugați roșiile pasate cu furculița, vinul alb și supa. Gătiți, la foc mic, timp de 30 de minute (până când legumele se înmoaie).
Adăugați smântâna și continuați să fierbeți pentru scurt timp.
Pasați amestecul cu blenderul și treceți compoziția rezultată printr-o sită astfel încât să obțineți o textură foarte fină. Condimentați, după gust, cu nucșoară proaspăt rasă, cu piper, sare și suc de lămâie. Adăugați cuburile de unt și amestecați bine.
Serviți supa cremă caldă, garnisită cu semințe de floarea-soarelui, susan și semințe de dovleac prăjite.
Sfat: Puteți servi supa cremă de dovleac și cu crutoane aromatizate. Crutoanele se pregătesc rapid. Tăiați câteva felii de pâine, rumeniți-le într-o tigaie sau la cuptor și presărați puțină sare, ulei de măsline și oregano.