Preparare
Amestecați crema de brânză cu leurda și lăsați-o deoparte. Puneți la dezghețat aluatul de patiserie.
Spălați sparanghelul, îndepărtați părțile lemnoase de la bază și începeți să decojiți treimea inferioară, (curățați de jos în sus, oprindu-vă la vârf). Puneți la fiert apă cu sare. Când aceasta începe să dea în clocot, adăugați sparanghelul și gătiți timp de aproximativ 4-5 minute. Scoateți-l și puneți-l rapid în apă rece, până se răcește complet.
Tăiați fiecare foaie de aluat în câte 6 triunghiuri. Întindeți, peste fiecare triunghi, amestecul din cremă de brânză și leurdă. Peste aceasta, răspândiți bucățele de șuncă. Scurgeți sparanghelul de apă, uscați-l cu un prosop de hârtie și tăiați fiecare bucată în jumătate, transversal.
La baza fiecărui triunghi puneți câte 2 bucăți de sparanghel, una lângă celălaltă, și începeți să rulați. Puneți fiecare rulou într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu vârful în jos.
Preîncălziți cuptorul la 220 °C (căldură de sus și de jos). Ungeți aluatul de foietaj cu gălbenușul de ou bătut cu smântână. Presărați alunele tocate. Introduceți tava în cuptorul încins pentru aproximativ 12-15 minute sau până când aluatul este bine rumenit.