Sparanghel învelit în șuncă și foietaj

Sparanghel învelit în șuncă și foietaj

35 min

O gustare crocantă, cu aromă subtilă de leurdă, iar sparanghelul are o savoare aparte care se îmbină perfect cu foietajul.

Sparanghel învelit în șuncă și foietaj

Ingrediente

Pentru 18 porții.

3 foi de aluat foietaj
150 g cremă de brânză
2 linguri de leurdă mărunțită Fuchs
18 fire de sparanghel verde (aproximativ 500 g)
1 ½ linguriță sare de mare Fuchs
6 felii subțiri de șuncă presată afumată
1 gălbenuș de ou
1 lingură de smântână
3 linguri de alune tocate

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 478 kj (114 kcal)
Grăsimi: 8.17 g
din care acizi grași saturați: 2.72 g
Carbohidrați: 6.7 g
din care zaharuri: 1.24 g
Proteine: 4.12 g
Sare: 0.36 g

Preparare

1

Amestecați crema de brânză cu leurda și lăsați-o deoparte. Puneți la dezghețat aluatul de patiserie.

2

Spălați sparanghelul, îndepărtați părțile lemnoase de la bază și începeți să decojiți treimea inferioară, (curățați de jos în sus, oprindu-vă la vârf). Puneți la fiert apă cu sare. Când aceasta începe să dea în clocot, adăugați sparanghelul și gătiți timp de aproximativ 4-5 minute. Scoateți-l și puneți-l rapid în apă rece, până se răcește complet.

3

Tăiați fiecare foaie de aluat în câte 6 triunghiuri. Întindeți, peste fiecare triunghi, amestecul din cremă de brânză și leurdă. Peste aceasta, răspândiți bucățele de șuncă. Scurgeți sparanghelul de apă, uscați-l cu un prosop de hârtie și tăiați fiecare bucată în jumătate, transversal.

4

La baza fiecărui triunghi puneți câte 2 bucăți de sparanghel, una lângă celălaltă, și începeți să rulați. Puneți fiecare rulou într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu vârful în jos.

5

Preîncălziți cuptorul la 220 °C (căldură de sus și de jos). Ungeți aluatul de foietaj cu gălbenușul de ou bătut cu smântână. Presărați alunele tocate. Introduceți tava în cuptorul încins pentru aproximativ 12-15 minute sau până când aluatul este bine rumenit.