Spaghete din cartofi dulci cu chilli și vanilie

Spaghete din cartofi dulci cu chilli și vanilie

35 min

Nu sunt deloc spaghete obișnuite: iuțeala arzătoare de chilli combinată cu aroma fină de vanilie conferă acestui preparat o notă de distincție deosebită.

Spaghete din cartofi dulci cu chilli și vanilie

Ingrediente

Pentru 4 porții.

50 g roșii uscate
100 ml apă fiartă
700 g cartofi dulci
2 cepe roșii
400 g roșii cherry
2 portocale
100 g rucola
o păstaie de vanilie Fuchs
30 g capere în oțet
50 g semințe de pin
½ linguriță de chilli măcinat Fuchs
50 g măsline negre
8 linguri ulei de măsline

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1980 kj (472 kcal)
Grăsimi: 27.1 g
din care acizi grași saturați: 4 g
Carbohidrați: 20.9 g
din care zaharuri: 8.4 g
Proteine: 8.2 g
Sare: 1.4 g

Preparare

1

Tăiați roșiile uscate în cubulețe mici și puneți-le în apa clocotită. Decojiți cartofii și cu ajutorul unui aparat pentru spiralat legume tăiați-i în lung în așa fel încât să arate ca spaghetele. Curățați cepele și tăiați-le în fâșii. Spălați roșiile și tăiați-le în jumătate.  Spălați portocalele și stoarceți-le. Spălați rucola, uscați-o și tăiați-o. Tăiați păstaia de vanilie pe lungime și scoateți semințele. Scurgeți caperele. Prăjiți semințele de pin într-o tigaie fără adaos de grăsimi până devin maro-aurii.

2

Încălziți 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, adăugați ceapa și roșiile și căliți-le timp de 5 minute. Turnați sucul de portocale peste. Adăugați semințele de vanilie, chilli, caperele și roșiile și fierbeți timp de 4 minute. Puneți sosul într-un bol.

3

Puneți tigaia înapoi pe aragaz și înfierbântați restul de ulei. Puneți spaghetele în tigaie și fierbeți aburit timp de 4 minute. Amestecați ingredientele din bol cu pastele, măsline și 2/3 din rucola și încălziți-le.

4

Puneți tigaia înapoi pe aragaz și înfierbântați restul de ulei. Puneți spaghetele în tigaie și fierbeți aburit timp de 4 minute. Amestecați ingredientele din bol cu pastele, măsline și 2/3 din rucola și încălziți-le.