Sos BBQ

Sos BBQ

35 min

Unul dintre cele mai cunoscute și preferate sosuri este sosul BBQ. Acesta iese în evidență prin aroma de fum dată de boiaua afumată și prin gustul iute dat de chilli.

Sos BBQ

Ingrediente

1 buc ceapă mică
1 lingură ulei de măsline
4 căței de usturoi
150 ml de bere
450 g de roșii pasate
4 linguri de zahăr brut
2 linguri miere
60 ml de oțet din vin roșu
2 vârfuri de cuțit de chilli piper Cayenne
1 linguriță chilli fulgi (Piri Piri) Fuchs
piper negru măcinat Fuchs, după gust
sare de mare Fuchs, după gust
boia afumată Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 146 kj (35 kcal)
Grăsimi: 1.41 g
din care acizi grași saturați: 0.2 g
Carbohidrați: 4.92 g
din care zaharuri: 4.42 g
Proteine: 0.3 g
Sare: 0.3 g

Preparare

1

Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le mărunt. Într-o tigaie, încingeți uleiul de măsline și căliți ceapa, la foc mediu. După ce s-a înmuiat, adăugați usturoiul și lăsați-l puțin pe foc până când acesta începe să-și elibereze aroma. Turnați berea și lăsați să fiarbă până când scade o treime din lichid.

2

Puneți în tigaie roșiile pasate împreună cu celelalte ingrediente rămase, amestecați și aduceți totul din nou la punctul de fierbere. Continuați să fierbeți, la foc mic, timp de 20 minute.

3

Lăsați sosul să se răcească câteva minute și mixați cu ajutorul unui blender până obțineți o textură fină. Condimentați cu sare și piper, după gust.

4

Turnați sosul într-un recipient închis ermetic.

Sfat: Sosul BBQ poate fi păstrat în frigider cel puțin 2 săptămâni.