Sarmale tradiționale- rețetă condimentată cu Fuchs

Amestecul de condimente pentru sarmale Fuchs are tot ce ai nevoie pentru a te asigura ca sarmalele tale vor fi mereu apreciate. Încearcă rețeta lui Jacob Hausmann și pregătește cele mai gustoase sarmale.

Ingrediente

1 plic condiment pentru sarmale Fuchs
1 kg carne tocată amestec
1 kg foi de varză murată
100 g ceapă
100 g orez
50 g bacon afumat
50 g pastă de tomate
50 ml ulei de floarea-soarelui
100 ml vin alb

Preparare

1

Într-o tigaie puneți la încins uleiul. Adaugați ceapa tocată și căliți-o puțin până devine translucidă. Peste ceapă, puneți orezul și căliți-l și pe acesta puțin. Scoateți amestecul într-un bol și lăsați-l la răcit.

2

Odată răcit amestecul de ceapă și orez, adăugați în bol carnea, 2 linguri de ulei și amestecul de condimente pentru sarmale. Amestecați totul bine până obțineți o compoziție omogenă.

3

Pe foile de varză pregătite puneți câte o lingură din amestecul de carne  într-un capăt și rulați până la capătul celălalt. Colțurile rămase îndoiți-le spre interior. Repetați operațiunea până terminați compoziția.

Păstrați câteva frunze de varză pe care le rulați și le tocați mărunt.

4

Într-o oală mai mare turnați 2 linguri de ulei cu care ungeți pereții acesteia. Puneți o parte din varza tocată la bază. Peste aceasta, așezați de jur împrejur sarmalele, iar în centru baconul afumat.

Dizolvați pasta de tomate  într-un litru de apă și adaugați-o peste sarmale în oală. La sfârșit, acoperiți cu restul de varză tocată. Puneți sarmalele la fiert la foc mic, sub capac, timp de 2 ore. După o oră și jumătate, adăugați vinul și lăsați din nou la fiert.

5

Odată fierte, așezați sarmalele pe o farfurie și serviți alături de smântână și mămăligă caldă. Poftă bună!

Distribuie rețeta

Produsele utilizate în această rețetă