Salată de roșii cu piersici la grătar și Burrata

Salată de roșii cu piersici la grătar și Burrata

25 min

Este o salată fresh, plină de arome, o explozie de culoare și texturi. Piersicile la grătar în combinație cu Burrata dau un gust dulce-acrișor, o aromă plăcută și ușor caramelizată.

Salată de roșii cu piersici la grătar și Burrata

Ingrediente

Pentru 4 porții.

10 roșii colorate, mici și mari (de exemplu: cherry, Roma etc)
2 buc piersici coapte
4 linguri de ulei de măsline
suc de la o jumătate de lămâie
sare de mare Fuchs
piper negru boabe Fuchs, proaspăt râșnit
chilli fulgi (Piri Piri) Fuchs, după gust
1 cățel de usturoi
2 bile de brânză Burrata
busuioc Fuchs
câteva frunze de busuioc verde pentru decor

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1009 kj (241 kcal)
Grăsimi: 18.3 g
din care acizi grași saturați: 6.86 g
Carbohidrați: 11.8 g
din care zaharuri: 7.64 g
Proteine: 8.16 g
Sare: 0.92 g

Preparare

1

Spălați roșiile și piersicile. Feliați roșiile mai mari, în sferturi sau pe jumătate, după preferință. Roșiile cherry pot fi folosite întregi. Puneți-le într-un bol mare.

2

Înjumătățiți piersicile, scoateți-le sâmburii și tăiați-le în felii potrivite. Așezați ușor feliile de piersici pe grătarul încins și rumeniți-le (lăsați-le până când acestea devin ușor moi). Adăugați-le în bol, peste roșii.

3

Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie. Într-un bol mic, amestecați 3 linguri de ulei de măsline cu sucul de lămâie. Condimentați cu sare și piper, după gust și turnați dressing-ul peste salată. Amestecați bine.

4

Deasupra salatei, răspândiți bucățele tăiate din brânza de Burrata. Stropiți cu puțin ulei de măsline, presărați busuioc, chilli fulgi și decorați cu frunze verzi de busuioc.