Rondele de mămăligă în stil mexican

Rondele de mămăligă în stil mexican

60 min

Aceste felii de mămăligă aromate combină trei ingrediente specific mexicane: porumb, sos de roșii și sos de guacamole.

Rondele de mămăligă în stil mexican

Ingrediente

Pentru 4 porții.

Pentru mămăligă:
300 g mălai
600 ml lapte dulce
600 ml supă concentrată de legume (supă stock)
sare de mare Fuchs
1 linguriță oregano Fuchs
½ linguriță chilli fulgi Fuchs (Piri Piri)
1 linguriță chimion
1 linguriță usturoi granulat Fuchs
ulei de floarea-soarelui
unt

Pentru sosul de roșii:
600 g de roșii
1 ceapă
1 conservă mică de boabe de porumb
1 conservă mică de boabe de fasole roșie
2 lingurițe de zahăr

Pentru sosul de guacamole:
1 lime bio
1 buc avocado copt
3 linguri de suc de lămâie
sare de mare Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2130 kj (508 kcal)
Grăsimi: 21.4 g
din care acizi grași saturați: 12.3 g
Carbohidrați: 50.5 g
din care zaharuri: 5 g
Proteine: 26.4 g
Sare: 2.2 g

Preparare

1

Puneți supa și laptele la fiert împreună cu o treime din condimente. Când au ajuns la punctul de fierbere, turnați mălaiul amestecând continuu până se formează o masă fermă. Asezonați cu sare și întindeți mămăliga uniform pe o tavă unsă cu puțin unt. Când mămăliga s-a răcit, tăiați rondele cu ajutorul unui pahar cu diametrul de aproximativ 7 cm.

2

Scurgeți lichidul din conservele de boabe de porumb și fasole. Blanșați roșiile, decojiți-le și apoi tăiați-le cubulețe. Tocați ceapa și căliți-o la foc mediu până devine translucidă. Presărați zahărul și lăsați să se caramelizeze, amestecând frecvent. Adăugați roșiile, porumbul și fasolea. Asezonați cu restul de condimente, fierbeți timp de 5 minute și păstrați sosul la cald.

3

Tocați mărunt pulpa de avocado și amestecați-o cu 2 lingurițe de coajă de lime rasă și 3 linguri de suc de lămâie. Asezonați sosul de avocado cu puțină sare.

4

Prăjiți rondelele de mămăligă pe ambele părți într-o tigaie cu puțin ulei încins, până ce acestea se rumenesc. Pentru a servi, puneți pe fiecare câte o 1 lingură de sos de roșii în centru și deasupra 1 linguriță de guacamole.