Risotto alla Piemontese

Risotto alla Piemontese

35 min

Este un preparat clasic din Piemont, cea mai mare regiune de cultivare a orezului din Europa. Este un risotto cremos, cu arome de vin, parmezan şi busuioc.

Risotto alla Piemontese

Ingrediente

Pentru 4 porții.

3 buc ceapă
3 roșii
2 linguri de pastă de tomate
250 g orez pentru risotto
200 ml vin alb
750 ml supă de legume
sare de mare Fuchs
2 lingurițe pătrunjel Fuchs
2 lingurițe busuioc Fuchs
40 g parmezan proaspăt ras
2 căței de usturoi
5 linguri ulei de măsline

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1700 kj (407 kcal)
Grăsimi: 12.8 g
din care acizi grași saturați: 4.2 g
Carbohidrați: 53.7 g
din care zaharuri: 1.6 g
Proteine: 9.9 g
Sare: 2.7 g

Preparare

1

Într-o cratiță, puneți la încins uleiul și căliți ușor ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugați orezul, căliți-l puțin, după deglasați cu vin alb.

2

Adăugati roșiile tăiate grosier, pasta de tomate si condimentele. Aduceți totul la punctul de fierbere, amestecând constant, și gătiți timp de aproximativ 20 de minute.

3

Turnați treptat supa de legume și gătiți până se absoarbe tot lichidul și orezul este fiert. La final, presărați parmesan ras, amestecați și condimentați cu sare, după gust.

4

Ornați risotto cu parmezan ras și busuioc proaspăt. Serviți alături de un pahar cu vin alb.