Friptură de miel cu legume și condimente Fuchs

Jakob Hausmann îți arată cum pregătești mielul de Paște, cu condimente Fuchs pentru miel, pentru o experiență culinară de neuitat pentru familia ta. Încearcă rețeta!

Ingrediente

1 buc pulpă de miel (1,5 kg)
100 ml ulei de măsline
3 ramuri de rozmarin
2 căpățâni de usturoi
2 fire de praz
1/2 țelină
2 buc morcovi
1 buc ceapă
6-8 buc cartofi
sare de mare Fuchs
piper multicolor Fuchs, proaspăt râșnit
20 g condiment pentru oaie-miel Fuchs

Preparare

1

Tăiați cu un cuțit ascuțit partea superioară a pulpei, condimentați cu condimentul Fuchs pentru miel și masați bine astfel încât condimentul să intre în carne. Adăugați ulei de măsline, usturoi și rozmarin pentru aromă. Împănați carnea cu usturoi pentru o aromatizare uniformă și masați bine.

2

Întroduceți pulpa de miel în cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru cca. 50 de minute.

3

Scoateți pulpa de miel și apoi puneți în aceeași tavă legumele tăiate în patru: țelină, cartofi, praz și bucăți de morcovi. Condimentați cu sare și piper, puțin ulei de măsline și amestecați-le pe toate pentru a căpăta aromă.

4

Puneți tava la loc în cuptor, pe șina cea mai de jos și puneți mielul deasupra, mai sus cu o șină, astfel încât grăsimea să se scurgă peste legume și  continuați  coacerea  încă 1 oră  pentru o  temperatură în interiorul cărnii  de cca. 70 grade.

5

Așezați friptura de miel pe un pat de legume. Poftă bună!

Mielul, felul principal pe masa de Paște, garantat  va ieși perfect cu condimentul Fuchs.