Ouă poșate condimentate cu muștar și verdeață

Ouă poșate condimentate cu muștar și verdeață

30 min

Nu doar în timpul unui brunch prelungit pot fi un mare răsfăț aceste ouă poșate cu sos aromat din muștar și verdețuri… Perfect poșat înseamnă că interiorul este ușor fluid, cald și condimentat.

Ouă poșate condimentate cu muștar și verdeață

Ingrediente

Pentru 4 porții.

O foaie de dafin Fuchs
6 boabe de ienibahar
2 linguri oțet de mere
o jumătate de portocală pentru suc
un lime
2 lingurițe de muștar Dijon
o lingură de miere
6 linguri ulei de măsline
o linguriță sare
o linguriță piper amestec Fuchs
100 g andive
o legătură arpagic
o legătură mărar
o legătură pătrunjel
o legătură tarhon
30 g semințe de pin
4 linguri pesmet
40 g unt
4 felii de pâine albă prăjită
4 ouă proaspete
o linguriță chilli măcinat Fuchs
condiment pentru ouă Fuchs, după gust

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2495 kj (597 kcal)
Grăsimi: 42 g
Carbohidrați: 31 g
Proteine: 15 g

Preparare

1

Fierbeți 1,5 litri apă într-o oală mare. Adăugați foaia de dafin, ienibaharul, chilli, sarea și oțetul de mere.  Fierbeți totul la foc mic.

2

Pentru sos, stoarceți portocala și lime-ul. Amestecați sucul cu muștar, miere, ulei de măsline, sare și piperul măcinat.

3

Spălați andivele și uscați-le. Spălați și verdeața și uscați-o.

4

Tăiați arpagicul rondele. Puneți 2 linguri în sos.

5

Alegeți verdeața. Prăjiți semințele de pin într-o tigaie. Prăjiți pesmetul cu unt.

6

Puneți verdețurile și andivele pe o farfurie. Prăjiți pâinea și păstrați-o caldă.

7

Spargeți ouăle în 4 căni. Puneți-le unul după altul la poșat în apă fiartă pentru circa 3 minute. Cu ajutorul unui polonic scoateți-le cu grijă și puneți-le la uscat pe șervețele de bucătărie. Așezați ouăle peste salată și presărați semințe de pin și pesmet. Stropiți cu sos și asezonați cu condiment pentru ouă, după gust. Serviți cu pâine prăjită.

Sfat: Este extrem de important să folosiți ouă cât mai proaspete, de preferat din ziua respectivă, deoarece albușul este încă lipit de gălbenuș. Cu cât sunt mai vechi, cu atât devine albușul mai lichid și există pericolul să se împrăștie în apa fiartă.