Preparare
Curățați legumele și spălați-le. Mărunțiți ceapa, țelina tocați-o cubulețe, iar ghimbirul tăiați-l fin.
Încălziți untul într-o oală. Puneți ceapa, boabele de cardamom, chimionul, ghimbirul și rumeniți-le pentru scurt timp, fără ca acestea să prindă culoare. Presărați curry și amestecați. Adăugați bucățile de țelină și laptele de cocos și fierbeți până când acestea se înmoaie, amestecând ocazional.
Între timp, ocupați-vă de celelalte legume rămase. Spălați bamele și tăiați-le codița.
Curățați păstăile de fasole verde (rupeți capetele acestora) și tăiați-le în bucăți potrivite.
Tăiați castravetele în două, pe lungime. Scoateți miezul cu o linguriță și tăiați jumătățile de castravete în bucăți mici (circa 1 cm lățime).
Puneți bamele, fasolea și mazărea în apă clocotită, ușor sărată și fierbeți până când acestea devin al dente. Apoi, treceți-le printr-un jet de apă rece pentru a le opri din fiert. Scurgeți-le de apă și lăsați-le deoparte.
Într-o tigaie, puneți la încins 2 linguri de ulei și sotați feliile de castravete aproximativ 4 minute. Scoateți-le pe o farfurie și dați-le deoparte.
Tăiați vinetele în jumătate, pe lungime și prăjiți-le până când acestea devin moi și capătă o culoare galbenă-aurie. Condimentați cu sare și piper alb, după gust.
Tăiați bamele în bucăți mici și puneți-le peste amestecul cald din oală. Adăugați și mazărea, păstăile de fasole și feliile de castravete. Asezonați totul cu chilli mărunțit, sare și piper alb, după gust. Amestecați și lăsați să mai fiarbă puțin.
Adăugați orezul împreună cu nucile caju tăiate grosier. Turnați 375 ml de apă, amestecați și lăsați să fiarbă timp de 1 minut. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați pe foc aproximativ 20 minute până când orezul absoarbe tot lichidul și este fiert.
Aranjați orezul cu legumele pe o farfurie și presărați frunze de coriandru proaspăt tocat.