Preparare
Spălați portocalele cu apă fierbinte, uscați-le și radeți coaja. Îndepărtați coaja rămasă cu un cuțit ascuțit, astfel încât să luați și pielița albă ce împarte feliile. Extrageți într-un bol feliile de pulpă de portocală și stoarceți într-un alt vas sucul din învelișul interior. Scoateți fileurile dintr-un bol mic și stoarceți sucul din piei interioare într-un castron mic cu mâna.
Se amestecă șofranul într-un castron mic cu suc de portocale și se lasă timp de 10 minute. Răzuiți păstaia de vanilie. Amestecați extractul de vanilie, sucul de portocale și coaja de portocale cu brânza. Lăsați deoparte timp de cel puțin 30 de minute, pentru dezvoltarea aromelor.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 180 de grade (căldură de sus și jos). Tăiați migdalele și amestecați-le cu fulgi de ovăz, semințele de chia și semințele de floarea soarelui. Încălziți uleiul de nucă de cocos cu siropul de arțar și adăugați peste amestecul de cereale. Adăugați scorțișoară, nucșoară, cuișoare și o priză de sare și amestecați bine. Coaceți în cuptor timp de aproximativ 20 de minute, până amestecul devine crocant și maro auriu. Amestecați din când în când.
Caramelizați zahărul într-o tigaie mică. Adăugați nucile pecan și acoperiți-le cu zahăr ars. Lăsați să se răcească pe o bucată de hârtie de copt.
Pentru a servi, aranjați crema de quark cu portocală și șofran în 4 boluri de desert. Garnisiți cu felii de portocală și presărați deasupra müsli. La sfârșit adăugați nucile pecan caramelizate și decorați cu mentă proaspătă.