Frigărui din carne de porc cu salată de varză și arahide

Frigărui din carne de porc cu salată de varză și arahide

155 min

Rețeta recomandată pentru un BBQ reușit: carnea marinată în bere și condimentată cu boia dulce și afumată, cu usturoi, ceapă, piper și ghimbir.

Frigărui din carne de porc cu salată de varză și arahide

Ingrediente

Pentru 8 porții.

Pentru frigărui:
1 linguriță de piper negru boabe proaspăt râșnit Fuchs
1 linguriță de semințe de muștar Fuchs
½ linguriță de ghimbir măcinat Fuchs
1 linguriță de ceapă eșalotă fulgi Fuchs
80 ml bere
400 g ceafă de porc
2 buc ardei roșu capia
1 buc ardei galben
sare, după gust
2 linguri de ulei de măsline
un vârf de cuțit de boia de ardei dulce Fuchs
1 buc ceapă roșie
puțin oțet din vin roșu
boia dulce afumată Fuchs
usturoi granulat Fuchs

Pentru salată:
3 buc morcovi
½ buc varză
sare, după gust
½ buc lămâie
1 lingură de miere
1 vârf de cuțit de ghimbir măcinat Fuchs
½ buc mango
2 linguri de ulei de măsline
3 linguri de arahide prăjite, sărate

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1454 kj (347 kcal)
Grăsimi: 21.6 g
din care acizi grași saturați: 5.75 g
Carbohidrați: 22.1 g
din care zaharuri: 13.7 g
Proteine: 18.2 g
Sare: 0.8 g

Preparare

1

Puneți la hidratat, în apă, bețele de frigărui din lemn, altfel există riscul ca pe grătar acestea să ia foc. Zdrobiți semințele de muștar într-un mojar și amestecați-le, într-un castron, cu ghimbir măcinat, piper negru proaspăt râșnit, cu boia dulce, ceapă fulgi și bere. Tăiați carnea în cubulețe și puneți-o în marinada pregătită. Amestecați bine, acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați la rece pentru aproximativ 2-3 ore.

2

Curățați și spălați legumele. Tăiați ardeii în bucăți de mărime similară cu cea a cărnii. Tăiați ceapa în sferturi și desprindeți straturile. Condimentați legumele cu sare (după gust) și stropiți-le cu ulei de măsline și 2-3 picături de oțet din vin.

3

Curățați și spălați morcovii, după care îi dați pe răzătoarea mare. Curățați varza de cotor și primul strat de frunze și tăiați-o julienne, cât mai subțire posibil. Amestecați bine cele două ingrediente într-un bol cu puțină sare. Turnați peste salată dressing-ul format din suc de lămâie, miere și ghimbir măcinat. Adăugați cuburi mici de mango, ulei de măsline și amestecați. Decorați cu arahide prăjite.

4

Pregătiți frigăruile, alternând bucăți de carne cu ardei și ceapă. Din cantitățile date, se formează 6-8 bucăți. Puneți-le pe grătarul încins bine. Căldura trebuie să fie moderată astfel încât nu se ardă frigăruile încă din primele minute. Întoarceți-le regulat de pe o parte pe alta, după 6-8 minute, astfel încât să se rumenească uniform. Carnea nu trebuie să stea mult pe grătar să se usuce, trebuie să rămână suculentă în interior.

Preparați un amestec din boia afumată, usturoi granulat și sare, după gust. Când frigăruile sunt gata, condimentați-le cu acest amestec de mirodenii și serviți-le calde alături de salată de varză.

Distribuie rețeta