Preparare
Puneți la hidratat, în apă, bețele de frigărui din lemn, altfel există riscul ca pe grătar acestea să ia foc. Zdrobiți semințele de muștar într-un mojar și amestecați-le, într-un castron, cu ghimbir măcinat, piper negru proaspăt râșnit, cu boia dulce, ceapă fulgi și bere. Tăiați carnea în cubulețe și puneți-o în marinada pregătită. Amestecați bine, acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați la rece pentru aproximativ 2-3 ore.
Curățați și spălați legumele. Tăiați ardeii în bucăți de mărime similară cu cea a cărnii. Tăiați ceapa în sferturi și desprindeți straturile. Condimentați legumele cu sare (după gust) și stropiți-le cu ulei de măsline și 2-3 picături de oțet din vin.
Curățați și spălați morcovii, după care îi dați pe răzătoarea mare. Curățați varza de cotor și primul strat de frunze și tăiați-o julienne, cât mai subțire posibil. Amestecați bine cele două ingrediente într-un bol cu puțină sare. Turnați peste salată dressing-ul format din suc de lămâie, miere și ghimbir măcinat. Adăugați cuburi mici de mango, ulei de măsline și amestecați. Decorați cu arahide prăjite.
Pregătiți frigăruile, alternând bucăți de carne cu ardei și ceapă. Din cantitățile date, se formează 6-8 bucăți. Puneți-le pe grătarul încins bine. Căldura trebuie să fie moderată astfel încât nu se ardă frigăruile încă din primele minute. Întoarceți-le regulat de pe o parte pe alta, după 6-8 minute, astfel încât să se rumenească uniform. Carnea nu trebuie să stea mult pe grătar să se usuce, trebuie să rămână suculentă în interior.
Preparați un amestec din boia afumată, usturoi granulat și sare, după gust. Când frigăruile sunt gata, condimentați-le cu acest amestec de mirodenii și serviți-le calde alături de salată de varză.
