File de cod în sos de roșii și capere

File de cod în sos de roșii și capere

45 min

Surprinde-ți oaspeții cu rețetă inedită: file de cod în sos de roșii și capere. Un fel de mâncare principal perfect pentru iubitorii de pește.

File de cod în sos de roșii și capere

Ingrediente

Pentru 4 porții.

800 g file de cod
800 g roșii decojite (la conservă)
1 ceapă
1 ardei gras verde
30 g capere
50 g măsline verzi, fără sâmburi
20 g unt
1 linguriță amestec piper&lămâie Fuchs
2 lingurițe de oregano Fuchs
½ linguriță chilli piper cayenne Fuchs
sare de mare Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 1210 kj (290 kcal)
Grăsimi: 8.5 g
din care acizi grași saturați: 3.4 g
Carbohidrați: 12.4 g
din care zaharuri: 1.2 g
Proteine: 39.8 g
Sare: 2.1 g

Preparare

1

Tăiați ardeiul fâșii subțiri, iar ceapa tocați-o mărunt. Puneți 1 linguriță de unt într-o cratiță și căliți legumele până ceapa devine translucidă. Adăugați roșiile și aduceți totul la punctul de fierbere.

2

Tăiați caperele și măslinele și adăugați-le în sos împreună cu condimentele. Asezonați cu sare după gust fierbeți timp de aproximativ 8 minute.

3

Între timp, tăiați fileul de cod în patru părți egale. Puneți untul rămas într-o tigaie și prăjiți scurt peștele pe ambele părți.

4

Pune peștele într-o tavă și turnați sosul uniform peste el. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și gătiți aproximativ 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 °C.

5

Fileul de cod în sos de roșii și capere poate fi servit alături de o garnitură de orez.