Preparare
Într-un bol, pregătiți o marinată amestecând coaja de lime, sucul acestora, curry, câteva cuișoare, usturoiul granulat, 1-2 linguri ulei de măsline, sare și piper după gust.
Spalați și scurgeți bine dovlecelul și ardeiul. Taiați dovlecelul rondele și apoi în jumătate. Curățați ardeiul și tăiați-l fâșii. Curățați morcovul și cartoful dulce și tăiați-i în bucățele. Puneți legumele peste marinată, amestecați ușor și lăsați totul la marinat pentru aproximativ 30 minute.
Curățați ceapa și tocați-o mărunt.
Încingeți uleiul de măsline rămas într-o tigaie wok. Adăugați ceapa și lăsați-o la călit până devine transparentă. Adăugați legumele marinate și lăsați-le puțin la înăbușit.
Turnați laptele de cocos, aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și continuați să gătiți timp de aproximativ 15 minute.
Porționați în bucăți fileul de cod, condimentați cu sare și piper și adăugați-l în tigaie peste legume. Lăsați la foc mediu până când peștele se rumenește bine.
Așezați preparatul în farfurii adânci, asezonați cu piri piri, după gust, și frunze de coriandru.
Sfat: serviți fileul de cod împreună cu orez thailandez sau basmati.