File de cod cu cartofi și sos alb la cuptor

File de cod cu cartofi și sos alb la cuptor

55 min

Această rețetă din pește este o specialitate a regiunii Galiția. În combinație cu amestecul nostru de condimente, creează o senzație spaniolă pură.

File de cod cu cartofi și sos alb la cuptor

Ingrediente

Pentru 4 porții.

800 g file de cod
400 g ardei roșu
1 ceapă
200 g cartofi
50 g măsline verzi
50 g măsline negre
200 ml supă de legume
1 lămâie
8 linguri ulei de măsline
50 ml vin alb
100 ml smântână pentru gătit
1 lingură de făină
sare de mare Fuchs
2 lingurițe curcuma măcinată Fuchs
1 linguriță usturoi granulat Fuchs
2 lingurițe pătrunjel Fuchs
2 lingurițe chilli piper cayenne Fuchs
câteva fire de pătrunjel verde

Preparare

1

Tăiați fileul de cod în bucăți mari, asezonați-le cu aproximativ o treime din amestecul de condimente (curcuma, usturoi și chilli piper cayenne) și cu puțină sare. Tăiați ardeii fâșii. Curățați cartofii, feliați-i pe lungime, puneți-i la prăjit aproximativ 10 minute si scurgeți-i de ulei.

2

Scurgeți măslinele. Încingeți puțin ulei într-o tigaie, rumeniți cu grijă bucățile de pește pe toate părțile și puneți-le deoparte într-o tavă termorezistentă. Căliți ardeii și ceapa în uleiul rămas.

3

Într-un castron, amestecați bine vinul cu făina, după care încorporați și smântâna. Adăugați condimentele ramase și pătrunjelul si turnați supa de legume. Peste acest amestec, puneți măslinele și feliile de cartofi și asezonați totul cu sare.

4

Puneți totul peste peștele din tavă, amestecați încet și coaceți în cuptor aproximativ 30 de minute, la 200°C (căldură sus și jos). Presărați pătrunjel proaspăt tocat inainte de servire, dacă doriți.

Sfat: Se servește împreună cu felii de pâine prăjite și stropite cu ulei de măsline.