Preparare
Tăiați fileul de cod în bucăți mari, asezonați-le cu aproximativ o treime din amestecul de condimente (curcuma, usturoi și chilli piper cayenne) și cu puțină sare. Tăiați ardeii fâșii. Curățați cartofii, feliați-i pe lungime, puneți-i la prăjit aproximativ 10 minute si scurgeți-i de ulei.
Scurgeți măslinele. Încingeți puțin ulei într-o tigaie, rumeniți cu grijă bucățile de pește pe toate părțile și puneți-le deoparte într-o tavă termorezistentă. Căliți ardeii și ceapa în uleiul rămas.
Într-un castron, amestecați bine vinul cu făina, după care încorporați și smântâna. Adăugați condimentele ramase și pătrunjelul si turnați supa de legume. Peste acest amestec, puneți măslinele și feliile de cartofi și asezonați totul cu sare.
Puneți totul peste peștele din tavă, amestecați încet și coaceți în cuptor aproximativ 30 de minute, la 200°C (căldură sus și jos). Presărați pătrunjel proaspăt tocat inainte de servire, dacă doriți.
Sfat: Se servește împreună cu felii de pâine prăjite și stropite cu ulei de măsline.
