Preparare
Într-un vas, dizolvați sarea în apă și puneți fleica de porc în saramură. Păstrați în frigider timp de 24 ore.
Puneți bucata de carne în pungă vacuum pentru alimente și vidați-o cu ajutorul aparatului. Întroduceți punga în aparatul de sous-vide și gătiți timp de aproximativ 9 ore, la o temperatură de 78 °C.
Dacă nu aveți aparat de gătit sous-vide, preîncălziți cuptorul la 80°C (coacere cu ventilație/funcția convecție). Puneți fleica de porc într-o pungă specială pentru friptură, așezați-o într-o tavă și dați la cuptor pentru aproximativ 14 ore.
Într-un bol, amestecați siropul de arțar cu 3 linguri ulei de măsline, cu fulgi de chilli, cu 1 linguriță de sare și dați deoparte. Tăiați burta de porc în bucăți mici, pătrate și ungeți-le cu marinada preparată. Lăsați totul deoparte timp de 30 de minute.
Între timp, spălați ardeii, tăiați-i în sferturi și curățați-i de semințe. Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, sotați ardeii până când aceștia încep să se înmoaie ușor.
Pasați arpagicul cu puțin ulei de măsline și asezonați cu suc de lămâie și sare, după gust.
Prăjiți semințele de pin într-o tigaie fără ulei, până capătă o culoare maro-aurie.
Puneți pe grătarul încins bucățile de porc și tentaculele de caracatiță.
Pentru asamblarea farfuriei, puneți în centru acesteia o felie de ardei galben și una de ardei roșu. Deasupra, așezați o bucată mică de fleică de porc. Lângă acestea, aranjați 2 tentacule de caracatiță, pe care le condimentați cu sare și verdețuri mediteraneene. Decorați cu sosul de arpagic și semințe de pin.