Dulceață de căpșuni și roșii

Dulceață de căpșuni și roșii

30 min

Dulceață de căpșuni reinterpretată, rafinată cu roșii și boabe de tonka! Poate fi servită la micul dejun alături de un croissant sau cu brânzeturi.

Dulceață de căpșuni și roșii cu boabe de tonka

Ingrediente

225 g roșii
100 g căpșuni proaspete sau congelate
50 g zahăr gelifiant 2:1
2 linguri suc de lămâie
un vârf de cuțit de boabe de tonka răzuite Fuchs
un vârf de cuțit de scorțișoară Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 311.4 kj (73.5 kcal)
Grăsimi: 0.3 g
din care acizi grași saturați: 0.1 g
Carbohidrați: 16.6 g
din care zaharuri: 16.4 g
Proteine: 0.9 g
Sare: 0 g

Preparare

1

Dacă folosiți căpșuni înghețate, scoateți-le din congelator și lăsați-le să se dezghețe. Opăriți roșiile cu apă clocotită, mai exact lăsați-le un minut în apă fiartă și apoi decojiți-le.

2

Tăiați roșiile în sferturi, scoateți cotorul și tăiați-le cubulețe. Puneți roșiile într-o cratiță împreună cu căpșunile, zahărul și zeama de lămâie.  Peste acestea, adaugați boabele de tonka răzuite și scorțișoara.

3

Fierbeți aproximativ 3-4 minute cu capacul pus, amestecând din când în când. Apoi, pasați totul până obțineți un piure și puneți din nou cratița la fiert pentru încă 3 minute, fără capac, amestecând din când în când astfel încât dulceața să nu se ardă.

4

Turnați dulceața într-un borcan spălat și sterilizat, sigilați-l și lăsați-l la răcit. În această fază, dulceața de căpșuni și roșii este mai lichidă, dar devine mult mai fermă pe măsură ce se răcește.