Preparare
Dacă folosiți căpșuni înghețate, scoateți-le din congelator și lăsați-le să se dezghețe. Opăriți roșiile cu apă clocotită, mai exact lăsați-le un minut în apă fiartă și apoi decojiți-le.
Tăiați roșiile în sferturi, scoateți cotorul și tăiați-le cubulețe. Puneți roșiile într-o cratiță împreună cu căpșunile, zahărul și zeama de lămâie. Peste acestea, adaugați boabele de tonka răzuite și scorțișoara.
Fierbeți aproximativ 3-4 minute cu capacul pus, amestecând din când în când. Apoi, pasați totul până obțineți un piure și puneți din nou cratița la fiert pentru încă 3 minute, fără capac, amestecând din când în când astfel încât dulceața să nu se ardă.
Turnați dulceața într-un borcan spălat și sterilizat, sigilați-l și lăsați-l la răcit. În această fază, dulceața de căpșuni și roșii este mai lichidă, dar devine mult mai fermă pe măsură ce se răcește.