Curry de morcov

Curry de morcov

35 min

Această rețetă clasică de curry vegetarian vă duce papilele gustative într-o călătorie pe coasta Indiei.

Curry de morcov

Ingrediente

Pentru 4 porții.

500 g morcovi
1 ceapă mare
300 ml supă de legume
1 legătură de pătrunjel verde
2 linguri de semințe de floarea-soarelui
2 linguri felii de migdale
1 lingură ghee (sau unt clarifiat)
1 ½ linguriță curry gold elephant Fuchs
½ linguriță curry Thai Fuchs
sare de mare Fuchs, după gust
¼ linguriță de ghimbir măcinat Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 621 kj (148 kcal)
Grăsimi: 8.3 g
din care acizi grași saturați: 2.9 g
Carbohidrați: 13.9 g
din care zaharuri: 7.3 g
Proteine: 4.6 g
Sare: 1.0 g

Preparare

1

Curățați morcovii de coajă și tăiați-i în bastonașe subțiri. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe. Încălziți ghee-ul într-o cratiță mare.

2

Căliți ceapa până se înmoaie și devine translucidă, adăugați pentru scurt timp semintele de floarea-soarelui și migdalele și presărați condimentele. Adăugați morcovii, turnați supa de legume și fierbeți acoperit la foc mic aproximativ 10 minute, mai exact până când morcovii devin al dente.

3

Între timp, spălați și tocați mărunt pătrunjelul verde. Înainte de a servi, puneți pătrunjelul în curry, asezonați cu sare și amestecați.

Sfat: Curry de morcovi se potrivește foarte bine cu orezul basmati.