Preparare
Spălați verdețurile și uscați-le. Puneți câteva frunze deoparte pentru decor. Tăiați-le pe toate odată.
Puneți verdețurile și smântâna împreună cu zahărul, sarea și piperul într-un vas pentru mixerul vertical și pasați-le.
Preîncălziți cuptorul la 230 grade Celsius. Spălați, curățați și tăiați cartofii cubulețe.
Amestecați într-un castron uleiul, chilli-ul, sarea și cartofii. Puneți cartofii în tavă și dați-i la cuptor pentru aproximativ 20-23 de minute, până când devin maro-aurii.
Între timp spălați și uscați codul, apoi condimentați-l cu sare și piper.
Tăiați lămâia felii. Sfărâmițați frunzele de dafin și înfierbântați-le împreună cu untul într-o tigaie. Adăugați codul și lămâia și prăjiți peștele bine timp de 4 minute.
Serviți peștele cu lămâie alături de cartofii cu chilli, sosul verde și verdețurile presărate.