Cod cu dafin și lămâie, cu cartofi copți și sos verde

Cod cu dafin și lămâie, cu cartofi copți și sos verde

40 min

Clasicul ”Sos verde” din Hessa este cunoscut și apreciat și dincolo de hotarele Germaniei. O elegantă variantă a preparatului gătit tradițional la Frankfurt este servită cu acest cod cu dafin și lămâie.

Cod cu dafin și lămâie, cu cartofi copți și sos verde

Ingrediente

Pentru 4 porții.

200 g verdețuri amestecate (valeriană, asmățui, pătrunjel, măcriș, arpagic)
250 g smântână
sare după gust
piper negru măcinat Fuchs
un praf de zahăr
750 g cartofi
2 linguri ulei de măsline
o linguriță chilli măcinat Fuchs
4 bucăți de cod a 150g fiecare
60 g unt
o lămâie
3 frunze mici de dafin Fuchs

Valoare nutrițională per porție

Valoare calorică: 2750 kj (656 kcal)
Grăsimi: 40.2 g
din care acizi grași saturați: 20.8 g
Carbohidrați: 32.7 g
din care zaharuri: 1.1 g
Proteine: 40 g
Sare: 2.4 g

Preparare

1

Spălați verdețurile și uscați-le. Puneți câteva frunze deoparte pentru decor. Tăiați-le pe toate odată.

2

Puneți verdețurile și smântâna împreună cu zahărul, sarea și piperul într-un vas pentru mixerul vertical și pasați-le.

3

Preîncălziți cuptorul la 230 grade Celsius. Spălați, curățați și tăiați cartofii cubulețe.

4

Amestecați într-un castron uleiul, chilli-ul, sarea și cartofii. Puneți cartofii în tavă și dați-i la cuptor pentru aproximativ 20-23 de minute, până când devin maro-aurii.

5

Între timp spălați și uscați codul, apoi condimentați-l cu sare și piper.

6

Tăiați lămâia felii. Sfărâmițați frunzele de dafin și înfierbântați-le împreună cu untul într-o tigaie. Adăugați codul și lămâia și prăjiți peștele bine timp de 4 minute.

7

Serviți peștele cu lămâie alături de cartofii cu chilli, sosul verde și verdețurile presărate.